7 tips voor een mooie huid met Carnaval

7 tips voor een mooie huid met Carnaval

De carnaval staat weer voor de deur. Het feest waar vier dagen in het teken staan van verkleden, schminken, ouwehoeren, feesten, gezellig samen gek doen en alcohol. Tijdens deze feestdagen is de aandacht voor de huid doorgaans wat minder. Dit is in vele opzichten erg jammer. Carnaval is namelijk best intensief voor de huid: weinig slaap, veel alcohol, weinig water, schmink, veel make-up en de afwisseling van warmte (binnen) en kou (buiten), maken de huid kwetsbaar. Goede reiniging en verzorging van de huid is daarom echt belangrijk.

 

Waarom reinigen van de huid?
Om het feest der feesten goed door te komen, is het van belang op de juiste momenten aandacht voor je huid te hebben. Na een avond feestvieren is je huid vies. Voor het slapen gaan, wassen we vaak wel onze handen maar vergeten we ons gezicht, armen en nek. Met als gevolg dat we het vuil en de viezigheid van een dag carnaval nog op onze huid hebben tijdens het slapen.

 

In het gunstigste geval halen we wel snel een natte washand over onze neus en smeren lekker een nachtcrème in. Dit is echt zonde, want tijdens het slapen probeert de huid, die overdag opgelopen schade, te repareren. En zonder een goede reiniging heeft ook je nachtcrème geen zin.
Je huid wordt grauw, de poriën verstoppen, de huid wordt vettiger en er ontstaan puisten en pukkels.


Hier 7 tips om de carnaval goed door te komen.

1. Gebruik een hydraterende de crème voor je make-up of schmink aanbrengt. Hierdoor dringt de schmink niet de huid in en is het later makkelijker te verwijderen.
2. Was je handen na een dag / avond carnavallen alvorens je gezicht gaat reinigen. Gebruik hiervoor lauwwarm water. Te warm water droogt de huid namelijk uit.
3. Haal je schmink of lippenstift van je gezicht met een reinigingsmelk en lotion. Masseer het reinigingsproduct goed in en spoel het grondig af.
4. Gebruik voor het reinigen van de ogen een speciale oogmake-up remover.
5. Reining je huid nadat je make-up of schmink op hebt gehad altijd twee keer.
6. Gebruik na het het reinigen een herstellende nachtcrème.
7. Drink voor het slapen gaan minimaal een glas water. Dit is en goed voor je eventuele kater maar is ook goed om het vochtpeil in de huid in balans te houden.

 

Na de Carnaval is het goed om je huid een uitgebreide herstelbehandeling te geven. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een fijne peeling. Hiermee verwijder je de dode huidcellen en worden werkstoffen van de dagcrème beter opgenomen in de huid. Om de huid extra te verzorgen kun je hierna een masker gebruiken. Bijvoorbeeld het Hydration Masker van Neoderma. Laat het masker 10 tot 15 minuten inwerken of slaap er een nachtje mee. Je huid zal zich sneller herstellen.

 

Iedere huid is natuurlijk anders en daarom moet per huid bekeken worden welke reiniging en verzorging het beste is de huid. Voor een persoonlijk huidadvies of voor een herstellende gezichtsbehandeling kun je ook terecht bij Schoonheidssalon ZoMooi. Boek hier online je afspraak in.

 

terug naar vorige pagina