5 tips voor mooie zomerbenen!

5 tips voor mooie zomerbenen!
Kom maar op met die zon

Was jij er gisteren al helemaal klaar voor? De eerste zonnige, warme lente dag.  Een perfecte dag voor een rokje of jurkje zonder panty. Maar ja, durfde jij het al aan?  Met deze 5 tips zijn jouw benen in een mum van tijd omgetoverd van melkflessen tot mooie zomer benen. Kom maar op met die warme lente dagen, ik kan niet wachten.

Scrub je benen zacht
In de winter kan je huid enorm uitdrogen. Dat is vaak vooral op de schenen goed te zien. Deze is dan droog en schilferig. Natuurlijk kun je met droge schilferige benen niet in je rokje, dus scrubben maar!

We hebben net een nieuwe scrub binnen van Lycon.Een zachte scrub, die tegelijkertijd de huid voedt. Laat geen olielaagje achter dus voorkomt huiduitslag door verstopte poriën. Deze scrub laat geen kleverige en korrelige restjes achter op de huid, waardoor de huid blijft ademen en vuil kan afvoeren. Perfect wanneer je graag een zelfbruiner gebruikt en tegen ingegroeide haartjes, gebruik na het waxen of scheren.

Gebruik de scrub een tot twee keer per week. Neem een ruime hoeveelheid en masseer met natte handen je huid ermee in. Daarna afspoelen. Ideaal voor onder de douche.

 

Weg met die haren
En dan is het tijd om te ontharen. Volgens ons bereik je het allerbeste resultaat met waxen. Waxen betekent namelijk: superglad ontharen met langdurig resultaat. En dat willen we toch allemaal, een mooie gladde huid, die niet geïrriteerd raakt (geen rode bultjes!); en boven alles willen we dat die vervelende haartjes zo lang mogelijk weg blijven en niet al na een paar dagen (of nog sneller) alweer als stoppeltjes te zien en te voelen zijn. Het grote voordeel van waxen is, dat de haartjes steeds langer wegblijven. Dus wil je van de zomer zorgeloos van de zon genieten, begin dan nu met waxen!

 

Boek hier meteen je wax afspraak

 

Hydrateren
Wees de droogte een stapje voor. De meeste vrouwen hydrateren nadat ze hun benen ontharen. Maar op dat moment kan het al te laat zijn. Scheren of epileren zorgt altijd voor lichte huidschade. Daardoor verliezen je benen meer vocht dan ze kunnen opnemen. Hydrateren doe je dus best op voorhand. Ook al lijkt dat misschien nutteloos, het resultaat loont achteraf.
Doe het bij voorkeur ’s avonds, zodat lotion de kans krijgt om in te trekken. Niets is minder efficiënt dan smeren om vijf minuten later in een strakke jeans te stappen. Zo hydrateer je enkel je broek, en niet je benen.

 

Korte douche
Een warm bad met badschuim droogt je huid uit als geen ander. Een korte frisse douche is een stuk milder voor je huid. Kun je geen afscheid van de badkuip nemen, kies dan voor een olieformule in plaats van zeep. Voor de die-hards onder ons. Wissel warm water af met koud water. dit is goed voor de doorbloeding en daarmee ook heel erg goed voor een mooie huid. (tip: Doe dit ook met je haar, hier gaat het mooi van glanzen)

 

Zelfbruiner
De periode tussen spierwitte melkflessen en goudbruine vakantiebenen kun je overbruggen met een zelfbruiner. Wel van tevoren scrubben, en eerst je benen insmeren met een bodylotion. Om oranje handpalmen te vermijden: handen wassen na gebruik.  (tip: gebruik geen scrub of lotion met olie, hierdoor kan je zelfbruiner gaan vlekken)

 

Nog een laatste tip, vergeet je voeten niet te verzorgen en een mooi kleurtje op je teennagels. Dat maakt het plaatje helemaal compleet.

 

 

terug naar vorige pagina