5 oorzake van een gevoelige huid

5 oorzake van een gevoelige huid

Er zijn verschillende factoren die een gevoelige huid kunnen veroorzaken of verergeren. Dit zijn de 5 belangrijkste.

1. Omgevingsfactoren
Extreme temperatuursschommelingen door warmte of kou en een te lage luchtvochtigheid in je (werk)omgeving kunnnen ervoor zorgen dat de huid uitdroogt en daardoor gevoeliger wordt. Ook de factoren luchtvervuiling en chemicalie...n kunnen de huid gevoeliger maken.

2. Verkeerd product gebruik
Verkeerd product gebruik van cosmetica kan ervoor zorgen dat j huid geirriteerd raakt. Ook kunstmatige toevoegingen zoals parfum en synthetishe kleurstoffen kunnen triggers zijn voor ontstekingsreacties. Laat je huid dus door een huidspecialist beoordelen zodat je de juiste producten voor je huid gebruikt. Een afspraak je kun je hier meteen inboeken.
 
3. Leefstijl
Stress, maar ook factoren zoals roken en overmatige blootstelling aan UV-stralen, zorgen ervoor dat een teveel aan vrije radicalen vrijkomt. Vrije radicalen tasten het bindweefsel aan, waardoor de huid minder elastisch wordt en de huidbarriere uit balans raakt. Dit vergroot de kans op huidirritatie.
 
4. Dehydratatie
Een gedehydrateerde huid is vaak een voorloper van een gevoelige huid. Doordat de barrierefunctie van een gedehydrateerde huid uit balans is, worden schadelijke invloeden van buitenaf minder goed tegen gehouden. Dit kan huidirritaties zoals jeuk en rode huid tot gevolg hebben.
 
5. Huidaandoeningen
Roodheid, jeuk en schilfers duiden op een ontstekingsreactie van de huid als gevolg van een onderliggende huidaandoening. Voorbeelden van dergelijke aandoeningen zijn rosacea en eczeem.
 
Heb jij last van roodheden, schilfers en jeuk? Kom dan eens langs voor een uitgebreide analyse en dan kijken we samen hoe we de huid weer in balans kunnen brengen, zodat je geen last meer hebt van jeuk, roodheid en de schilfers. Maak hier meteen een afspraak.
 
 
 
 

 

terug naar vorige pagina