• Marie-Louise

9 manieren om voor je huid te zorgen zonder producten

Huidverzorgingsproducten kunnen heel wat doen voor je huid, maar deze tips zijn minstens zo belangrijk!


1. Breng minder tijd door in de zon Ja, een zonnefactor is een absolute Must Have en je hoort me er heel vaak over praten. Maar in het teken van zonder producten goed voor je huid zorgen is de zon vermijden de absolute nummer 1!


Ongeveer 90% van alle huidveroudering staat in verband met de zon, vooral voor mensen met een lichtere huid! Dat is een extreem hoog percentage, dus wil je echt zorgen dat je een mooie gezonde huid houdt, dan is de zon vermijden een goede start.


2. Slaap op een zijde of satijnen kussen Wanneer je een zij slaper bent, druk je de hele nacht met je gezicht in je kussen. Een zijden kussensloop helpt je aan een zacht huidje in de ochtend. Doordat de stof zacht en glad is, glijdt je huid langs de stof. Met katoen kan je nog wel eens wakker worden met een vouw in je wang.


3. Laat toegevoegde suikers staan Alle lichaamscellen verouderen sneller door suikers dus ook huidcellen. De veerkracht van de huid loopt terug. Maar ook wordt de huid dunner en minder elastisch. En daardoor krijg je rimpels. Met te veel suiker eet je jezelf oud. En heb je meer kans op ontstekingen en onzuiverheden op de huid.

4. Douche en was je gezicht met lauw warm water Een te hete douche tast de ph waarde van je huid aan. Hierdoor droogt je huid extreem uit en gaat je huid trekkerig aanvoelen. Het water is te heet wanneer je huid licht roze kleurt.


5. Was je Make-up kwasten

Het beste is om minstens één keer per week je make-up kwasten schoon te maken. Het zit daar vol met bacteriën, oliën, zweet en oude make-up. Het recept voor een gevoelige huid, verstopte poriën, acne en ontstekingen.


6. Verminder je stress

Wanneer we gestrest zijn maakt ons lichaam een hormoon aan, cortisol. Een hoog gehalte aan cortisol zorgt voor een doffe huid, je huid gaat meer huidoliën aanmaken en je huid wordt er droger van. Je huid kan minder goed het vocht vast houden in de huid en je krijgt veel sneller rimpels. Je huid verliest zijn glow en wordt onrustig.7. Ga bewegen We weten allemaal dat 30 minuten bewegen per dag goed is voor ons hele lichaam. Dit is ook voor je huid zo. Wanneer we voldoende bewegen, wordt de doorbloeding in de huid beter, waardoor zuurstof, anti-oxidanten en voedingsstoffen beter opgenomen kunnen worden. Oftewel je krijgt een instant GLOW! Ook helpt het tegen stress een groot pluspunt!


8. Vermijd sigaretten rook Oké, dat roken niet goed is voor je huid wisten we natuurlijk al. Maar ook in een ruimte zijn waar wordt gerookt is niet goed voor je huid. Er komen door roken vrije radiacalen vrij die de DNA van je huidcellen aantasten. Dit resulteert in het afbreken van collageen en elastine. De huid verslapt dus en wordt sneller oud en gerimpeld.

Wanneer je sigaretten rook op je huid komt kan het balck heads veroorzaken, vooral rond de neus en de wangen. Je huid verouderd sneller, droogt uit en donkere kringen rond de ogen. En zeg maar dag tegen die GLOW want je doorbloeding gaat minder snel,waardoor je huid minder voedingstoffen krijgt.


9. Slaap Beauty Sleep is the real deal! Wanneer we slapen herstellen je huidcellen. Slaap verminderd het stress hormoon cortisol, waarvan we weten dat het je huid dof maakt en onrustig. Aan de andere kant slaap bevordert de aanmaak van melatonine wat een geweldig anti-oxidant is tegen fijne lijntjes, rimpels en huidkanker.


Wanneer we slapen maken we ook nieuwe collageen aan, wat er voor zorgt dat onze huid minder lijntjes krijgt. Plus zorgt slaap ervoor dat we een grote hoeveelheid groei hormoon produceren, wat helpt met het herstellen van schade die we gedurende de dag oplopen.

28 weergaven0 opmerkingen