• Marie-Louise

Dubbel reinigen in de avond voegt het echt iets toe of is het pure onzin?

Bijgewerkt op: 31 okt.

Wanneer je me volgt op social media dan heb je me dit zeker al vaker horen zeggen. Reinig je huid in de avond dubbel! Dus twee keer achter elkaar.


Het is echt geen onzin! Verre van zelfs! Wanneer je producten zoals Cosmedix gebruikt wil je graag dat die producten hun volledige werking kunnen hebben. (Hoe zonde om anders te gebruiken)

Geen één reiniger krijgt meteen de huid super schoon na één keer reinigen. Je hebt vast wel eens je gezicht gereinigd en daarna je huid droog gedept met een witte doek, precies daarom moeten we echt dubbel reinigen in de avond.


Het beste kun je de eerste reiniging uitvoeren met een oliereiniger. Mocht je een vettere huid hebben, dan denk je nu waarschijnlijk, No Way! Maar toch is de oliereiniger als eerste reiniging de beste optie.Een olie reiniger haalt namelijk heel makkelijk het teveel aan vetten van de huid, SPF (je zonnefactor), en make-up. En doet dit zonder de natuurlijke beschermlaag van de huid aan te tasten. Zo blijft je huid barrière op zijn best en dit is extreem belangrijk om een mooie huid te behouden of om je huid te verjongen/verbeteren.
Hierna ga je dus reinigen met een reiniger die helpt jouw huidconditie te verbeteren of een van je probleem gebieden. Deze kan nu dus optimaal werken doordat hij meteen op de huid kan werken en niet eerst door die laag vetten en make-up heen hoeft.


Heb je geen oliereiniger dan gebruik je twee keer je normale reiniger. Het gaat er vooral om dat je twee keer reinigt voor je andere producten gaat gebruiken.


HUIDTIP: Ga niet met een willekeurige olie uit je keukenkast of bodyolie reinigen, hier zitten vaak minerale oliën in en die sluiten namelijk de huid af en daardoor kun je juist huidproblemen gaan krijgen. Gebruik er echt een speciale olie reiniger voor zoals de Purity Solution van Cosmedix.

Zonder een heel scheikundig en saai verhaal te vertellen, is het uiteindelijke doel van een reiniger altijd de huid vrij te maken van vetten, viezigheid en make-up. Maar je huid heeft ook een natuurlijke vetlaag. Die vetlaag willen we zo goed mogelijk houden, deze helpt namelijk je huid te beschermen. (Deze laag is onderdeel van je huid barrière, de beschermfunctie van je huid)


Vooral bij een drogere huid is het extreem belangrijk om deze functie optimaal te houden en niet je huid extreem uit te drogen met je reiniging.


Heb je een extreem droge huid of heb je in de winter snel last van een droge huid? Dan raad ik aan om eerst te reinigen met de Purity solution, de olie reiniger. En daarna te reinigen met de Benefit Clean. De Benefit Clean is een hele milde reiniger waar grapefruit olie in zit en kalmerende stoffen, zodat je huid heel goed gereinigd wordt maar je huid barrière niet wordt aangetast. Perfecte combi


Heb je een wat vettere huid, last van mee-eters en glim je snel? Ga dan voor de Purity Solution met de Purity Clean. In deze reiniger zit 5% chiraal gecorrigeerde melkzuur, waardoor je huid meteen een milde exfoliatie krijgt, waardoor je huid minder gaat glimmen, je mee-eters verminderen en je huid minder oliën aan gaat maken.


Last van Acne of is je huid acne gevoelig? Dan is de combi Purity Solution met de

de meest geschikte optie. De Clarify bevat Salicylzuur (exfoliërend en diepreinigend) gecombineerd met kalmerende ingrediënten om te zorgen dat je huid Barrière niet wordt aangetast en de natuurlijke beschermlaag op zijn best blijft!


Heel veel mensen hebben niet in de gaten hoe belangrijk je cleanser is en hoe belangrijk het is om je huid goed schoon te maken voor je andere producten op je huid gaat gebruiken. Doe je deze stappen niet goed of gebruik je de verkeerde producten dan kun je zelfs je huid verslechteren en huidproblemen gaan creëren.


Wil je advies over cleansers/reiniging of wil je weten welke het beste is geschikt voor jouw huid en jouw huidwensen? Neem dan conact met ons op via info@salonzomooi.nl We helpen je graag!Ik hoop dat je iets wijzer bent geworden en dat je in de avond voortaan dubbel gaat reinigen!Liefs, Marie-Louise
49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven