• Marie-Louise

Is het nodig je dagelijkse beauty routine aan te passen in de zomer?

Een veel voorkomende vraag en zeker niet onbelangrijk! Net zoals het weer, veranderd ook je huid. Onder invloed van voeding, levensstijl, medicijnen, en producten die je gebruikt veranderd je huid constant. Ook het weer heeft hier invloed op.


Om je huid te helpen en die mooie Glow ook de hele zomer vast te houden heb ik hier kleine dingen die grote impact kunnen hebben.


Maak kleine veranderingen In de winter vind je het niet fijn om zomer kleding aan te hebben, zo vindt ook je huid het niet fijn om dikke zware crèmes te moeten verduren in de hitte. Maak alvast kleine verandering in je routine om je huid te laten wennen aan de zomer. Als je in de winter graag vette crèmes smeert, ga dan nu over op een licht gewicht crème of serum. En gebruik eens een reinigings foam in de zomer ipv een reiniging op gel basis.


Zonbescherming, zonbescherming, zonbescherming Ik raad altijd aan om het hele jaar door een goede zonbescherming te gebruiken. De reden hiervoor dat ook al zijn de UVB- stralen in de winter minder sterk, de UVA-stralen zijn heet hele jaar door gelijk. Het is aan te raden om een SPF30 minimaal te gebruiken, om het anti-aging proces te vertragen en je huid in optimale conditie te houden. Vooral wanneer je in de winter en lente weinig tot geen zonbescherming hebt gebruikt is dit het moment om daar weer mee te gaan starten! No-Excuses!

Zorg dat je niet verbrand in de zon!

Zorg kosten wat het kost dat je niet verbrand in de zon!

Dit is voor alle huidtypen zo belangrijk! Zelfs een verkleuring van de huid geeft al aan dat je huid beschadigd is op celniveau. Dus eerlijk ga niet liggen bakken voor een mooie kleur. Gebruik liever een goede zelfbruiner. Toch verbrand? Ga niet de zon in tot de huid volledig herstelt is!Laat heftigere ingrediënten even staan

Wanneer je dagelijkse routine al een langere tijd bestaat uit sterkere en actieve ingrediënten dan kun je deze met een gerust hart blijven gebruiken de hele zomer. Mits je een goede zonnefactor gebruikt en elke 2 uur blijft smeren. (of sprayen met de Protect UV spf30)

Weet je dat je een hele dag vol in de zon bent, dan sla deze dag even je retinol of je zuren even over en gebruik een kalmerend product die ook de huid barrière ondersteunt.


Wanneer je huid wat gevoelig is of je bent pas net begonnen aan retinol en zuren in je dagelijkse routine, dan kun je deze producten het beste even laten staan in de zomer. Gebruik liever producten die de huid barrière verstevigen, zoals de Cell ID of Radiance en start weer met deze producten zodra de zomer voorbij is.
Voorbeeld van een routine bij een dagje strand (dit schema kan voor elke huidtype)


Ochtend (nadruk op beschermen)


Benefit Clean Benefit Balance

Hydrate plus

Protect UV SPF30 (elke 2 uur aanbrengen)


Avond (nadruk op herstellen)


Purity Solution

Benefit Clean

Benefit Balance

Reduce mengen met Cell ID

(eventueel nog je favoriete moisturizer)19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven