• Marie-Louise

Maak jij zelf je couperose erger?

Maak jij zelf je couperose erger? Ben eens eerlijk! Welke van onderstaande dingen doe jij?


  1. Roken Dat roken slecht is voor je huid weet je natuurlijk allang. Ik ga je dan ook niet vertellen dat stoppen met roken beter is voor je gezondheid en je huid. Maar ben er bewust van dat je met roken je couperose erger maakt.

  2. Te heet douchen/baden Met een heet bad of een hete douche beschadig je enorm je huid. Het kan soms meer dan een dag duren voor je huid hiervan hersteld is. Juist bij een gevoelige couperose huid is het belangrijk lief voor je huid te zijn. Dus neem liever een lauwwarme korte douche dan een lang heet bad. (Ook beter voor je gas rekening😉)

  3. Alcohol Sorry deze wilde je vast niet horen maar je vrijdagmiddag wijntje kan er toch echt voor zorgen dat je meet last gaat krijgen van je couperose. De haarvaatjes gaan wijder openstaan en je gezicht zal er meteen roder uit gaan zien.

  4. Zon En dan bedoel ik dat je onbeschermd de zon in gaat of vol in de zon met je gezicht. Tip: Draag een leuke hoed en smeer elke ochtend een SPF. Je gevoelige huid heeft dit echt nodig, het hele jaar door!

  5. Te hard scrubben/te vaak exfoliëren Vooral een gevoelige couperose huid kan dit echt niet hebben. Belangrijk is altijd heel lief voor je huid te blijven. Gebruik kalmerende producten en producten die je huid barrière verstevigen. Een scrub maakt je huid alleen maar kapot en je gevoelige huid heeft heel erg moeite om deze weer terug in balans te krijgen waardoor je huid alleen maar roder zal gaan worden. Wil je toch thuis scrubben? Gebruik dan een exfoliant op enzymenbasis. Deze is veel milder voor je huid.

  6. Te pittig/gekruid eten Waarschijnlijk heb je al eens gemerkt dat je huid een stuk roder is wanneer je pittig hebt gegeten. Het pittige eten stimuleert je doorbloeding, super lekker pittig, maar net wanneer je je huid rustig wilt houden.


Natuurlijk ben je vrij om al deze dingen te blijven doen, maar weet dat je hiermee je couperose erger maakt. Dus kies soms eens voor een lauw warme douche of eet minder gekruid.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Door kleine veranderingen kun je de huid toch helpen om sterker en gezonder te maken. 💜

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven