Heb je last van zichtbare rode adertjes of couperose in je gezicht? Bij Schoonheidssalon ZoMooi kun je deze makkelijk en snel laten weghalen.

 

Stoor jij je enorm aan je rode wangen? Of heb je altijd een rode neus en wordt het alleen maar erger? Grote kans dat je last hebt van kapotte adertjes in je gezicht. Hierdoor ziet je huid er altijd rood uit. 

 

Ik kan je helpen om van je rode adertjes af te komen en te zorgen dat je huid weer mooi egaal wordt. 

 

Dit omdat de resultaten mooier zijn wanneer we behandelen in de Herfst/Winter periode 

Wat zijn kapotte rode adertjes / couperose? En hoe herken ik dit?

 

Couperose is een aandoening waarbij kleine bloedvaatjes in je huid, vooral in je gezicht, erg dicht onder het huidoppervlak liggen en daardoor zichtbaar worden. Deze bloedvaatjes worden vaak rood of blauw en kunnen eruitzien als kleine lijntjes of vlekken op je huid.

Couperose ontstaat meestal door zwakte van de bloedvatwand. Hierdoor kunnen de bloedvaatjes gemakkelijk uitzetten en worden ze zichtbaar. Factoren zoals blootstelling aan de zon, warmte, alcoholgebruik, en genetische aanleg kunnen couperose verergeren.

Rode kapotte adertjes, ook wel bekend als gesprongen bloedvaatjes of gesprongen adertjes, zijn eigenlijk verwijde bloedvaatjes die barsten of breken. Ze verschijnen als rode lijntjes, vlekken of als kleine spinnenwebjes op je gezicht.

Deze adertjes kunnen barsten door verschillende redenen, zoals:

  1. Overmatige blootstelling aan de zon: De zon kan de huid beschadigen en de bloedvaten verwijden.

  2. Alcoholgebruik: Overmatig alcoholgebruik kan de bloedvaten verwijden en kwetsbaarder maken.

  3. Huidletsel of wrijving: Soms kan zelfs wrijving of een lichte klap op de huid gesprongen adertjes veroorzaken.

  4. Erfelijkheid: Je genetische aanleg speelt ook een rol. Als dit in je familie voorkomt, heb je mogelijk een grotere kans om het te ontwikkelen.

Het goede nieuws is dat zowel couperose als rode kapotte adertjes vaak behandeld kunnen worden.

 

Hoe werkt de behandeling?

Het coaguleren van rode adertjes, ook bekend als elektrocoagulatie of diathermie, is een medische procedure die wordt gebruikt om kleine, zichtbare bloedvaatjes in de huid te behandelen. Hier is een eenvoudige uitleg:

Stel je voor dat de bloedvaatjes die je wilt behandelen kleine buisjes zijn waar bloed doorheen stroomt, en deze buisjes zitten dicht onder je huid. Soms worden deze buisjes te groot of ze werken niet goed, waardoor ze zichtbaar worden als rode lijnen of vlekken op je huid, zoals bij couperose.

Bij het coaguleren van deze adertjes gebruikt de huidspecialist een speciaal apparaat dat elektrische energie produceert. Dit apparaat heeft een hele dunne naald dat heel heet kan worden als er stroom doorheen gaat.

De huidspecialist plaatst de naald heel voorzichtig op het zichtbare bloedvaatje. Als de naald  contact maakt met het bloedvaatje, wordt het heel heet en dat zorgt ervoor dat het bloedvaatje als het ware 'dichtsmelt'. Het bloed stroomt dan niet meer door dat vaatje en het wordt niet meer zichtbaar op je huid. ( we gaan niet door de huid heen en gaan niet prikken) 

Het mooie van deze procedure is dat het meestal heel precies kan worden gedaan, waardoor de omliggende huid niet wordt beschadigd. Na de behandeling kan er wat roodheid of zwelling zijn, maar dat verdwijnt meestal snel. Ook kunnen er korstjes ontstaan. 

Het coaguleren van rode adertjes is een snelle en effectieve manier om van die zichtbare rode lijntjes of vlekken op je huid af te komen. Het helpt je huid er gladder en egaler uit te zien.

Doet de behandeling pijn?

Je voelt de warmte van het aanstippen van de adertjes. Dit voel je als kleine prikjes. De meeste vinden dit mild aanvoelen. 

Hoe lang duurt de behandeling?

Per keer duurt de behandeling maximaal 30 minuten. 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal benodigde behandelingen varieert, maar meestal zijn meerdere sessies nodig om de gewenste resultaten te bereiken. Dit kan variëren van twee tot meerdere behandelingen, afhankelijk van de omvang en de diepte van de adertjes. En natuurlijk kun je altijd stoppen wanneer jij het gewenste effect bereikt hebt. 

 

Hoeveel tijd moet er tussen de behandelingen zitten?

De tijd die moet worden aangehouden tussen de behandelingen voor het coaguleren van rode adertjes, ook wel elektrocoagulatie genoemd, kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de adertjes en de reactie van je huid op de behandeling.

In de meeste gevallen wordt aanbevolen om de behandelingen met tussenpozen van 4 tot 6 weken uit te voeren. Dit geeft de huid voldoende tijd om te herstellen tussen de sessies.

Hoe ziet mijn gezicht eruit na de behandeling?

Na de behandeling kun  je tijdelijk zwelling, roodheid en korstvorming op de behandelde zones zien. Dit is het meest zichtbaar op de 2e dag en wordt minder vanaf de 4e dag. Korstjes mogen niet verwijderd worden. Na een aantal dagen zie je het mooie resultaat.

 

BELANGRIJK:

– De eerste 4 dagen mag de behandelde plaats niet in contact komen met water of enig ander soort vochtigheid als hete en natte plaatsen zoals sauna‘s, zwembaden.
– Ga niet sporten en vermijdt zwaar tillen of andere inspannende activiteiten de eerste 3 dagen na de behandeling.
– Vermijdt zonlicht zoveel mogelijk gedurende 6 weken en gebruik dagelijks een dag verzorging met SPF30 of SPF50.
– Gebruik de eerste 4 dagen geen enkel product dat parfum of andere irriterende ingrediënten bevat.
– Gebruik de eerste 4 dagen het liefst geen make-up op het behandelde gebied.

Houd er rekening mee dat adertjes die weg zijn niet meer terugkomen, maar er kunnen wel nieuwe rode adertjes ontstaan in de toekomst.