Dermaplaning: de perfecte voorjaarsbehandeling voor een frisse start!

Gepubliceerd op 4 mei 2023 om 10:00

De lente is weer in aantocht en dat betekent dat het tijd is voor vernieuwing!

 

Voor vrouwen met overbeharing kan dit een lastig seizoen zijn, maar we hebben goed nieuws: Dermaplaning is de oplossing waar je naar op zoek bent. In deze blog bespreken we de voordelen van Dermaplaning en waarom het juist in de lente een fantastische behandeling is.

Voordelen van Dermaplaning naast het verwijderen van ongewenste (dons)haartjes

  1. Verwijdert dode huidcellen

Dermaplaning is een exfoliërende behandeling waarbij de bovenste laag van de huid zachtjes wordt weggeschraapt. Hierdoor worden dode huidcellen verwijderd, waardoor de huid er gezonder en stralender uitziet.

  1. Vermindert fijne lijntjes en rimpels

Door de bovenste laag van de huid te verwijderen, worden ook fijne lijntjes en rimpels verminderd. Dermaplaning stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, wat bijdraagt aan een stevigere en jonger uitziende huid.

  1. Verbetert de opname van huidverzorgingsproducten

Na de behandeling kunnen huidverzorgingsproducten beter worden opgenomen door de huid. Dit komt doordat de dode huidcellen zijn verwijderd en de poriën open staan. Hierdoor worden de actieve ingrediënten van de producten beter opgenomen en werken ze effectiever.

  1. Vermindert hyperpigmentatie en acne littekens

Dermaplaning kan ook helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie en acne littekens. Doordat de bovenste laag van de huid wordt verwijderd, worden donkere plekjes en oneffenheden minder zichtbaar.

  1. Geschikt voor alle huidtypen

Een ander groot voordeel van dermaplaning is dat het geschikt is voor alle huidtypen. Het is een niet-invasieve behandeling die zelfs geschikt is voor de meest gevoelige huidtypes.

 

Waarom Dermaplaning in de lente?

Nu je op de hoogte bent van de voordelen van Dermaplaning, is het tijd om te bespreken waarom deze behandeling perfect is voor de lente. Na de winter kan de huid vaak droog en dof aanvoelen. Dermaplaning helpt niet alleen bij het verwijderen van dode huidcellen, maar zorgt ook voor een stralende en gezonde uitstraling.

Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat de huid na Dermaplaning gevoeliger is voor de zon. Het is dus belangrijk om zonnebrandcrème te dragen en je huid te beschermen tegen de zon. In de lente is dit extra belangrijk, omdat de zon dan steeds sterker wordt en de huid meer blootgesteld wordt aan UV-stralen.

 

Dermaplaning is een fantastische behandeling met vele voordelen. Niet alleen wanneer je last hebt van overbeharing in het gezicht. Ook wanneer je wilt dat je make-up beter blijft zitten of om je huid te verbeteren. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.