Lippigmentatie (Lip Blush)

 

Wil je die volle lippen van vroeger terug? Zijn jouw lippen niet egaal van kleur? Heb je donkere of lichtere vlekjes op je lippen of zijn je lippen niet symmetrisch? Met lippigmentatie kunnen we de contouren en kleur van je lippen corrigeren. Of je nu een natuurlijke look wilt of juist vollere, warmere lippen, bij Schoonheidssalon ZoMooi ben je aan het juiste adres.

 

Waarom kiezen voor lippigmentatie?
Lippigmentatie, ook wel Lip Blush genoemd, is een semi-permanente make-upbehandeling. Het wordt vaak gekozen door mensen die niet tevreden zijn over de kleur, vorm of warmte van hun lippen. Ook kunnen littekens of rokerslijntjes minder zichtbaar worden met behulp van Lip Blush. De behandeling kan zelfs over fillers worden geplaatst om op een natuurlijke manier volume aan de lippen toe te voegen.

 

✅ GGD goedgekeurd en vergunning: Bij Schoonheidssalon ZoMooi werken we volgens de hoogste kwaliteitsnormen. We zijn GGD goedgekeurd en hebben een officiële vergunning om permanente make-up te mogen zetten. Je kunt dus vertrouwen op onze expertise en professionaliteit.

 

Wat is Lippigmentatie? (Lip Blush)

 

Lippigmentatie, ook bekend als Lip Blush, is een speciale techniek waarbij pigment in de bovenste laag van je lippen wordt aangebracht. Het is een vorm van semi-permanente make-up die helpt om de kleur, vorm en symmetrie van je lippen te verbeteren.

 

Bij lippigmentatie gebruiken we een speciale naald om zorgvuldig gekozen pigment in je lippen te plaatsen. Dit kan helpen om ongelijkmatige kleur, vlekjes of littekens op je lippen te camoufleren. Ook kan het je lippen voller laten lijken en een natuurlijke, gepolijste uitstraling geven.

 

Het beste van lippigmentatie is dat het resultaat langdurig is, maar niet permanent. Het blijft meestal 2,5 tot 5 jaar mooi, waarna je ervoor kunt kiezen om het bij te werken of de behandeling te laten vervagen.

Dus als je droomt van mooie, natuurlijke en symmetrische lippen, kan lippigmentatie de perfecte oplossing voor je zijn!

 

Wat zijn de voordelen van lippigmentatie?

Ten eerste, bye bye saaie lippen!

 

 • Je lippen zien er altijd on point uit, zelfs als je net wakker wordt. #iwokeuplikethis
 • Met het ouder worden vervaagt vaak de lijn tussen de lippen en de omliggende huid. Dit kan leiden tot een minder gedefinieerde lipcontour en een verminderde jeugdige uitstraling. Hier komt lipblush om de hoek kijken.
 • Geen bleke lippen meer.
 • Je hebt keuze tussen heel natuurlijk tot een zeer aagezette lipstick kleur
 • Heb je ooit geprobeerd je lippen symmetrisch te krijgen? Het is een worsteling waar velen van ons bekend mee zijn. Maar maak je geen zorgen, want lipblush komt te hulp!
 • Geschikt voor alle huidtype & leeftijden
 • Resultaat blijft 2-3 jaar zichtbaar
 • Asymmetrische lippen weer symmetrisch te krijgen
 • Een natuurlijk of intenser effect mogelijk 
 • Elke dag verzekerd van mooie & frisse lippen
 • Een mooie lip vorm te creëren
 • De lippen optisch groter te laten lijken
 • Pigmentverlies op de lippen kunnen we weg werken
 • Donkere lippen lichter te maken
 • Geschikt voor iedereen die de contour van hun lippen kwijt zijn door fillers
 • Smalle lippen voller te laten lijken
 • Het gemak van waterproof lip make-up
 • Correcties van een hazenlip
 • Geen beschadiging van de huid
 • Voelbaar maar niet pijnlijk

 

Dus waar wacht je nog op? Zet de eerste stap naar jouw droomlippen en geef jezelf een cadeautje waar je elke dag van zult genieten. Boek vandaag nog je lipblush-sessie en ervaar de wonderen van prachtige lippen!

 

 

Prijzen Lippigmentatie 

Lippigmentatie incl. eerste nabewerking €495,-
Touch-up lippen binnen 3 maanden (indien nodig) €85,-
Touch-up lippen binnen 2 jaar €245,-

Veel gestelde vragen over de Lippigmentatie (Lip Blush)

 

Hoe verloopt de Lippigment behandeling?

We ontvangen je in onze salon op het afgesproken tijdstip en dan mag je plaatsnemen in onze wachtruimte. Tijdens het wachten wordt je iets te drinken aangeboden. 

 

PMU specialiste Lucie komt je halen en neemt je mee naar de behandelruimte.

We hebben alle mogelijke kleuren dus alles is mogelijk maar zelf zijn wij voorstander van een kleurtje dat het dichtst bij jouw natuurlijke lipkleur past.

 

De lipcontour kan, indien gewenst en afhankelijk van de vorm, 1 tot 2 mm hoger toegepast worden zodat de lippen voller lijken. Na de bespreking, begint de specialiste met het tekenen van de contour van de lippen met een potloodje. Vervolgens geeft ze jou de spiegel aan zodat je vooraf de vorm kan zien.

 

Indien je nog opmerkingen hebt, worden deze aangepast tot de kleur en vorm naar wens is. Indien je akkoord gaat, begint ze aan de lippigmentatie. De meeste dames ervaren de behandeling als voelbaar maar niet pijnlijk.

In totaal duurt de behandeling ongeveer 2,5u.

 

We proberen stipt te werken, maar soms kan een behandeling iets uitlopen, waardoor je misschien even moet wachten. Houd hier rekening mee met je dagplanning. Plan je volgende afspraak niet te strak in. 

 

Na je behandeling ga je naar huis met nazorg informatie en zien we je terug bij je bijwerking 6-8 weken later. (je bent zelf verantwoordelijk voor het optijd inplannen van deze afspraak)

Wat zijn de prijzen voor de lippigmentatie behandeling?

Nieuwe Lippigmentatie NU €495,- ipv. €650,-

incl. eerste bijwerking tussen 5-8 weken 

 

Bijwerking binnen 1 jaar €150,-

Bijwerking binnen 2 jaar €195,-

Is een bijwerking noodzakelijk?

Een eerste bijwerking is zeer noodzakelijk. Zonder de bijwerking zal de lippigmentatie maximaal drie maanden zichtbaar zijn. Na de eerste behandeling vervaagt tot 70 procent van de lippigmentatie, na het bijwerken vervaagt 30 procent. 

 

Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor het boeken van de eerste bijwerkingsafspraak binnen 5-8 weken na de eerste behandeling.

 

Boek je bijwerkingsafspraak meteen na het boeken van de eerste behandeling online in zodat je zeker bent van een plekje tussen de 5-8 weken na de eerste behandeling.

 

Eerder dan vijf weken bijwerken is niet mogelijk omdat de lippen dan nog niet genezen zullen zijn.

 

Als het niet lukt om voor de bijwerkingsafspraak binnen de 5-8 weken te komen, kun je een afspraak boeken voor de periode van 9-12 weken na de eerste behandeling maar dan betaal je een extra van 50 euro omdat de specialiste meer tijd dan gewoonlijk zal nodig hebben voor de behandeling.

 

Hoe verloopt de genezing van lippigmentatie?

De lippen zullen er tot watercontact zeer donker uitzien. Na watercontact zullen ze beginnen te vervellen waardoor er ongelijkheden, vlekken, korsten en pigmentverlies zullen ontstaan.

 

Dit is normaal en hoort bij het genezingsproces. Het is geen reden voor ongerustheid. Probeer er zo min mogelijk aan te zitten zodat het mooi kan genezen. Het perfecte eindresultaat van de lippigmentatie is 60 dagen na de bijwerking zichtbaar.

 

Dag 1-3: zeer donker
Dag 4-10: barsten en plekken (geen kleur te zien onder de barsten en plekken)
Dag 11-28: géén zichtbare kleur of vorm
Dag 29-55: kleur en vorm begint terug te komen
Dag 56: kleur en vorm zichtbaar

Hoe lang gaat lippigmentatie mee?

De houdbaarheid van de lippigmentatie is twee tot vijf jaar.

 

Het verschilt per persoon en kan korter zijn als je een zeer vette huid hebt, snel of veel bloedt tijdens de behandeling, een lichte kleur laat toepassen, ooit permanente make-up hebt gehad, hebt laten laseren of geen SPF gebruikt.

Wanneer geen lippigmentatie?

De lippigmentatie kan niet toegepast worden bij zwangere dames, hepatitispatiënten, diabetespatiënten, patiënten die hart- en vaatziekten hebben en personen die bloedverdunners of Roaccutane innemen.

 

Daarnaast kan de behandeling niet toegepast worden bij aanwezigheid van een koortsblaasje of een wondje op de dag van de behandeling.

Waar moet ik van te voren rekening mee houden?

Voor de behandeling:

 • Behandeling niet onder invloed van alcohol of drugs laten toepassen
 • Geen hete drankjes zoals koffie, thee of soep drinken
 • Geen bloedverdunners innemen
 • Twee weken vooraf niet zonnen of zonnebanken

Hoe zien mijn lippen eruit direct na de behandeling?

Weet dat je de eerste dag zwelling kan hebben, maar dat het meeste na een paar uur afneemt. Je lippen kunnen de eerste 3 dagen nog wat gezwollen zijn, dit is normaal. 

De kleur is die dagen ook extra donker. 

Is het mogelijk om lippigmentatie te laten toepassen als je koortsblaasjes hebt?

Het is niet mogelijk om lippigmentatie te laten toepassen als je koortsblaasjes hebt op het moment van de afspraak. Als je vaker last hebt van koortsblaasjes, adviseren wij om bij je huisarts langs te gaan om medicatie die koortsblaasjes voorkomt te laten voorschrijven. Ook al heb je nooit eerder een koortsblaas gehad, kan de behandeling het virus dat voor koortsblaren zorgt, aanwakkeren.

Is het mogelijk om lippigmentatie te laten toepassen als je donkerdere lippen hebt?

Het is mogelijk om lippigmentatie te laten toepassen als je donkerdere lippen hebt maar omdat we de lippen eerst zullen moeten verhelderen zullen er meerdere behandelingen (minstens 3) nodig zijn. Tijdens de eerste twee sessies zullen we de lippen neutraliseren met een complementaire kleur. Na de behandeling zullen de lippen er oranje uitzien, dit zal verdwijnen na het genezingsproces. Vanaf de derde sessie kan de gewenste kleur toegepast worden.

 

Indien je hierover meer informatie wenst, kan je contact opnemen via 06-20879274

Is het mogelijk om lippigmentatie te laten toepassen als je fillers hebt?

Het is mogelijk om lippigmentatie te laten toepassen maar er zouden minstens vier weken tussen het plaatsen van de fillers en de lippigmentatie behandeling moeten zitten. Ons advies is om eerst de lippigmentatie en de eerste bijwerkingsafspraak te laten doorgaan en dan de fillers te laten toepassen. Fillers kunnen echter de houdbaarheid van de lippigmentatie verkorten.

Nazorg Lippigmentatie

Tot drie dagen na de behandeling:

 • Geen watercontact
 • Geen vaseline of balsem
 • Niet aanraken
 • Niet sporten

Na de behandeling:

 • Tien dagen geen make-up op de lippen
 • Twee weken niet zonnen of zonnebanken, na twee weken steeds beschermen met SPF 50
 • Twee weken geen gezichtsbehandelingen laten uitvoeren
 • Twee weken geen fillers laten toepassen
 • Één week niet zwemmen en geen sauna