Voor wie is een bindweefselmassage geschikt?
Een bindweefselmassage van je gezicht kan zorgen voor een flinke boost! De behandeling zorgt namelijk door een verbeterde doorbloeding, de aanmaak van collageen en de afvoer van lymfevocht. Dit kan de huidkwaliteit verbeteren en rimpels en fijne lijntjes verminderen. Ook is je huid door zo’n gezichtsmassage beter in staat om voedingsstoffen uit een serum of hydraterende crème op te nemen. Het resultaat: een stralend en fris gezicht!
Doet een bindweefselmassage pijn?
Bindweefselmassage is over het algemeen niet pijnlijk, je kunt het zeker voelen wanneer je veel verklevingen in de huid hebt.
Het is meestal comfortabel en draaglijk. Je kan voelen dat je huid echt aan het werk wordt gezet, je kan tintelingen voelen tijdens en na de behandeling.
Hoe lang duurt een sessie?
Een typische sessie duurt ongeveer 30 minuten, dus het past makkelijk in je agenda. Of is makkelijk toe te voegen aan je favoriete behandeling.
Hoeveel sessies zijn er nodig voor zichtbare resultaten?
Na je eerste sessie kun je al meteen verschil zien. De eerste behandelingen zullen wat korter op elkaar volgen, bijvoorbeeld wekelijks, om je bindweefsel goed aan te pakken. Daarna krijgt je huid een rustpauze van drie à vier weken waarin het kan herstellen en versoepelen. Afhankelijk van je behoeftes kun je hierna kiezen voor nog een kuur van wekelijkse behandelingen, of voor een ‘onderhoudsbeurt’ die eens per zes weken plaats vindt. We starten vaak met een serie van 6 tot 8 behandelingen en vanuit daar bekijken we hoe verder.
Zijn er bijwerkingen?
Soms kan je huid tijdelijk rood worden na een massage. Dit is een normale reactie die snel verdwijnt.
Ik zelf wordt een mooie tomaat en na een uurtje is er bijna niks meer te zien.
Kan ik bindweefselmassage combineren met andere behandelingen?
Het is zelfs aan te raden om bindweefselmassage te combineren met andere huidverzorgingsbehandelingen. Sterker nog bindweefselmassage het versterkt je peel en huid verjongende behandelingen. Een echte aanrader om te combineren.
Wanneer kan ik geen bindweefselmassage inboeken?
Omdat een bindweefselmassage best belastend kan zijn voor je lichaam en er afvalstoffen kunnen vrijkomen, zijn er ook gevallen waarin we de behandeling afraden. Je kunt beter geen bindweefselmassage nemen bij:
- Problemen met bloedstolling, bijvoorbeeld vanwege medische aandoeningen of medicatie
- Een hoge bloeddruk
- Kanker en chemotherapie
- Hartklachten
- Koorts en griep
- Trombose
- Een beschadigde huid met wondjes en schaafplekken
- Ernstige ontstekingen en infectieziektes
- Eczeem
- Artritis
- Zwangerschap
Heb jij lichamelijke klachten of ben jij zwanger? Dan is het verstandig om een behandeling eerst te overleggen met je huisarts.