Een echte probleem oplosser! Een serum is een dunne emulsie met hoge concentraties werkzame stoffen en kunnen de oplossing zijn voor diverse huidproblemen.

Het serum lost een specifiek huidprobleem op en is een aanvulling op je dag- en nachtcrème.

 

Veel gestelde vragen over serums

Wat is een serum?

Een serum is een dunne emulsie met hoge concentraties werkzame stoffen en kunnen de oplossing zijn voor diverse huidproblemen. Het serum speelt vaak in op een specifiek huidprobleem en is een aanvulling op je dag- en nachtcrème. Je brengt een serum aan, voorafgaand aan de moisturizer.

Hoe werkt een serum?

Optimaliseer je verzorgingsritueel door een serum toe te voegen. Een serum bevat krachtige plantaardige ingrediënten die voor wetenschappelijk resultaat zorgen. Een serum wordt snel opgenomen door de huid en geeft extra voeding.

Hoe moet je een serum gebruiken?

Breng 1-2 pompjes aan op de huid na de toner. Masseer zachtjes je gezicht en je hals hiermee in. Een kleine hoeveelheid is al voldoende door de hoge concentratie van actieve werkstoffen in het serum.

 

Gebruik hierna een moisturizer of een SPF. Afhankelijk van het soort serum gebruik je deze alleen ’s avonds of ook ’s morgens in je routine.

Wat doet een serum voor je gezicht/huid?

Een serum kan een enorme boost geven aan de huid. Deze producten zijn doelgerichte, zeer geconcentreerde oplossingen voor de meest uiteenlopende huidproblemen. Verminder rimpels en lijnen, maak de huid steviger, strijk de huid glad, verhelder de huid of verminder juist roodheid en ontstekingen van de huid.

Welke serum moet ik gebruiken?

Dat is afhankelijk van jouw huidtype of huidprobleem. Heb jij een beschadigde huid die heling nodig heeft? Kies dan voor een serum die de huid hersteld en beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Heb je een onzuivere huid of last van ontstekingen? Kies dan voor een serum dat de huid zuivert en de poriën reinigt. Heb je last van fijne lijntjes en rimpels. Kies dan een serum dat vocht in brengt en de huid hydrateert. Een serum dat bijvoorbeeld Vitamine C bevat.

Wat is het verschil tussen een serum en een moisturizer?

Een serum is vergeleken met een moisturizer soepel en lichter van textuur. Met een serum kun je specifieke stoffen meepakken die je niet in je moisturizer vindt. Hiermee pak je een specifiek probleem aan. Een moisturizer is een mengsel van water en vet en voedt de huid extra. Het is belangrijk om met het meest volle product af te sluiten, dus een serum komt vóór een moisturizer en niet andersom.