Bindweefselmassage bij Acne: Wel of Niet Geschikt?

Gepubliceerd op 8 november 2023 om 10:00

Acne kan een uitdagende huidaandoening zijn die een impact heeft op het zelfvertrouwen en de algehele huidgezondheid. Veel mensen vragen zich af of bindweefselmassage een geschikte behandeling is bij acne. In deze blog zullen we dieper ingaan op de vraag of deze populaire massagebehandeling geschikt is voor mensen met acne. Zodat jij zelf een goede keuze kan maken. 

 

Waarom wel kiezen voor een bindweefselmassage bij acne

Het kiezen voor een bindweefselmassage bij acne kan verschillende voordelen hebben, zoals:

  • Stimulatie van doorbloeding: Bindweefselmassage kan de doorbloeding verbeteren, waardoor voedingsstoffen gemakkelijker naar de huid kunnen stromen. Dit kan helpen bij het herstelproces van beschadigde huid door acne.
  • Vermindering van ontstekingen: Door de massage kunnen opgehoopte afvalstoffen en toxines uit de huid worden verwijderd, waardoor ontstekingen verminderen en de genezing van acne wordt bevorderd.
  • Ontspanning van de huid: Bindweefselmassage kan de spierspanning verminderen en de productie van overtollige olie verminderen, wat kan helpen bij het voorkomen van verstopte poriën en nieuwe acne-uitbraken.
  • Vermindering van littekens: Door de stimulatie van collageenproductie kan bindweefselmassage helpen bij het verminderen van littekens die zijn achtergelaten door eerdere acne-uitbraken, waardoor de algehele textuur van de huid verbetert.

Door deze voordelen kan bindweefselmassage een effectieve aanvulling zijn op een uitgebreide huidverzorgingsroutine bij de behandeling van acne.

Waarom geen bindweefselmassage bij acne

Het is belangrijk op te merken dat bindweefselmassage bij acne niet voor iedereen geschikt is. Hier zijn enkele redenen waarom je ook echt voorzichtig moet zijn met bindweefselmassage bij acne:

 

  • Mogelijke irritatie: Bij actieve acne-uitbraken kan de huid gevoelig zijn en geïrriteerd raken door de wrijving en druk van bindweefselmassage, waardoor de ontsteking kan verergeren.
  • Verspreiding van bacteriën: Als de massage niet hygiënisch wordt uitgevoerd, bestaat er een risico dat de bacteriën zich verspreiden, wat kan leiden tot verdere ontstekingen en verergering van acne.
  • Risico op littekenvorming: Bij te veel druk of onjuiste massagetechnieken bestaat het risico dat bestaande acne-littekens verergeren of dat er nieuwe littekens ontstaan.
  • Overgevoeligheid van de huid: Sommige mensen met een zeer gevoelige huid kunnen negatief reageren op bindweefselmassage, met een verhoogde roodheid, irritatie en ontsteking als gevolg.

 

Mijn advies

Mijn advies is om vooral te kijken naar wat voor soort acne je hebt. Heb je veel ontstekingen, veel puistjes en onderhuidse ontstekingen dan zou ik persoonlijk niet kiezen voor een bindweefselmassage. De kans op grotere uitbraken is dan extreem groot.

 

Wanneer je huid al wat rustiger is en je af en toe nog een ontsteking hebt. Dan kan bindweefselmassage zeker een mooie toevoeging zijn aan je huidroutine. Het zal het probleem niet verhelpen maar wel bijdragen aan een mooi en sneller herstel. 

 

Voor je een bindweefselmassage inboekt wanneer je acne hebt, laat eerst even door een gediplomeerde specialist beoordelen of je huid hier geschikt voor is. Je kunt altijd contact met ons opnemen bij twijfel, wij helpen je graag.  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.