• Marie-Louise

7 Tips tegen een droge winter huid!

Lees hier wat je thuis kunt doen tegen een droge huid in de winter!


De winter is in aantocht en je merkt nu vast al dat je huid droger aanvoelt als normaal. Zelfs als je een geweldige dagelijkse huidroutine hebt kan je huid nu extra uitdrogen door bijvoorbeeld verwarming, de kachel die aan staat of temperatuur verschillen tussen binnen en buiten.


Hier mijn 7 tips die je thuis meteen toe kunt passen om een droge huid te voorkomen.


1. De grootste boosdoener is helaas een hete douche (of bad) Wie houdt er niet van een lekkere warme douche nadat je de hele dag buiten bent geweest. Helaas is water extreem uitdrogend voor de huid en al helemaal als hij ook nog eens te warm is. Zodra je huid licht roze wordt in bad of onder de douche is het water helaas al te warm. Het allerbeste voor je huid is lauwwarm water. Sorry!


2. Gebruik voor het douchen een olie. Deze dit is niet voor je gezicht maar voor je hele lichaam. Wanneer je last hebt van een droge huid, smeer dan je huid eens in met olie voor je gaat douchen. Je wordt nog steeds super schoon, maar je huid droogt een stuk minder uit. Ook voor je kinderen een echte aanrader. Ik gebruik zelf amandelolie, maar je kunt elke olie naar keuze gebruiken.


3. Zorg dat je geen producten gebruikt die uitdrogende alcohol bevatten.

Veel cosmetica, vooral toners/lotions bevatten alcohol, voor die voor de vette huid. Deze zijn extreem uitdrogend. Gebruik hiervoor in de plaats een toner/lotion waar geen alcohol of parfums in zitten. Wanneer de je Benefit Balance of de Purity Balance van Cosmedix gebruikt zit je kwa ingrediënten goed! (Wanneer je normaal de Purity Balance gebruikt, tegen onzuiverheden en om je talg productie in balans te brengen, kun je in de winter tijdelijk om de dag de Benefit Balance gebruiken. Deze zit vol extra anti-oxidanten en helpt de huid bij het vasthouden van het vocht in de huid.)


4. Exfoliëren

Wanneer je huid erg droog en als schuurpapier aanvoelt krijg je misschien de neiging om flink te scrubben zodat je huid weer lekker aanvoelt. Helaas droogt door het te heftig scrubben je huid nog verder uit en raakt hij verder uit balans. Dus laat je scrub tijdelijk staan, of gebruik deze minder vaak en wissel af met een exfoliator op basis van fruitzuren. Deze breng je aan als een masker en laat je 5-10 minuten inwerken. De fruitzuren werken mee aan het op pijl houden van je vocht gehalte. Zo zou je thuis van Cosmedix de Pure Enzymes kunnen gebruiken op basis van Cranberry's. Deze helpt niet alleen bij het vasthouden van het vocht, maar ook helpen deze enzymen je huid te beschermen tegen vrije radicalen en invloeden van buiten af.5. Vergeet je lippen niet!

Vergeet de huid van je lippen niet! Je l ippen zijn altijd wat vochtiger , hierdoor hebben ze veel last van de kou en kunnen dan ruw worden en velletjes krijgen. Bescherm je lippen met ons favoriete duo! In de nacht met ons lippen masker Enhance. Deze heeft ook een milde exfoliator, waardoor de velletjes op je lippen snel zullen verdwijnen. Overdag kun je je lippen verzorgen en beschermen met de Lumi Crystal met 90% vloeibaar kristal wat een diepe hydratie geeft en vollere lippen.


6. Gebruik een extra laagje

Gebruik juist in de winter een serum onder je nacht verzorging. Serums worden vaak onderschat. Terwijl een serum juist een extreem hoge dosis ingrediënten bevat. Zo zijn er speciale serums die ingrediënten bevatten die helpen met het vocht vasthouden in de huid. Waardoor ook je fijne droge lijntjes snel zullen verdwijnen. Zo zijn de Surge en de Remedy in de winter mijn favoriet.


7. Zonnefactor! Ja je leest het goed! Wanneer je al wat langer in de salon komt, heb je het mij en Aafke al heel vaak horen zeggen. Maar gebruik dagelijks een zonnefactor. Ook in de winter. Het geeft niet alleen bescherming tegen schadelijke UV-straling, maar ook tegen luchtvervuiling en vrije radicalen. Plus locked het je andere producten in, waardoor deze goed hun werk kunnen doen. Bij cosmedix hebben we ook onze UV protect spray die ook nog eens beschermt tegen blauw licht, het schadelijke licht van je computer en je smartphone.


Wat zijn jouw tips tegen een droge huid in de winter?

Laat het ons hieronder weten!

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven