• Marie-Louise

Waarom jij echt jouw Schoonheidsslaapje nodig hebt!

Het Schoonheidsslaapje, het lijkt wel uit een sprookje te komen. Toch is een goede nachtrust (het liefst elke nacht) één van de beste dingen die je voor je huid kunt doen. Ik weet dat een goede nachtrust niet voor iedereen is weggelegd; stress, kinderen en dit warme weer helpen er niet bepaald aan mee.

Toch kan het voor het verbeteren en verjongen van je huid stiekem best goed zijn wanneer je een uurtje eerder je bed in duikt.


Het missen van slaap heeft niet alleen invloed op je algehele welzijn. Vrijwel meteen merk je het aan je huid wanneer je minder goed geslapen hebt. Een doffe, futloze huid en met geluk nog een paar donkere wallen erbij.


Juist wanneer je slaapt gaat de huid zich herstellen en zorg je dat jouw huid jong blijft. Kortom elke slaap is dus een Schoonheidsslaapje!Maar hoe zit dit dan precies? Wanneer je gaat slapen gaat ons lichaam in genezingsmodus waardoor onze huidcellen zich gaan herstellen en vernieuwen. Het aanbrengen van producten voor het slapen gaan is daarom juist zo belangrijk.

De producten voeden, versterken en corrigeren de nieuwe gemaakte cellen. We adviseren daarom altijd om corrigerende producten voor specifieke huidproblemen in de avond aan te brengen, zodat de werking op de nieuw aangemaakte cellen het sterkte is.


Gebruik je dus een serum tegen pigmentvlekken? Gebruik deze dan in de avond, dan werkt hij het sterkste op de nieuwe cellen en zal je betere resultaten zien.

Dus hoe beter je slaap, hoe beter je huid eruit zal zien!

Maar wat gebeurd er wanneer je te weinig slaapt?


Wanneer je te weinig slaapt gebeuren er een aantal dingen.

De productie van Cortisol (het stresshormoon) wordt verhoogd, waardoor kleine ontstekingen door het hele lichaam kunnen ontstaan. Die ontstekingen zorgen voor fijne lijntjes, geremde collageen vernieuwing, slechte huidstructuur en onzuiverheden en verstoppingen in de huid.


Verder worden gifstoffen niet goed afgevoerd en herstellen je huidcellen een heel stuk minder. Je DNA-reparatie is ’s nachts vele malen actiever dan overdag.

Je huid zal dus veel sneller verouderen en huidproblemen worden minder snel opgelost.

Je huid corrigeren en verbeteren doe je in de nacht


Geef je huid de beste kans op herstellen in de nacht door het flink te voeden met antioxidanten, lipiden en hyaluronzuur. Je huid is er dol op! Wanneer je de huid wilt helpen met DNA-reparatie gebruik dan in de avond een Retinol product afgestemd op jouw huid.


Wanneer je de huid wilt behandelen tegen pigmentvlekken, acne, puistjes, rosacea, rode vlekken, ontstekingen en voor tegengaan van huidveroudering, dan is net voor het slapen gaan het beste moment on je corrigerende producten aan te brengen.


SlaapmaskersEen extra manier om je huid in de nacht te helpen met het herstellen van alle schade van de dag is met een slaapmasker. Deze zijn speciaal om de hele nacht op te hebben en kun je deze in de ochtend afwassen. Als extra bonus zorgt een slaapmasker ervoor dat het hydratatieniveau wordt gestabiliseerd terwijl je slaapt, omdat je huid 's nachts veel vocht kan verliezen.


Wanneer je een slaapmasker gebruikt, doe dit dan over je retinol heen. Gebruik dan eerst alle corrigerende producten, zoals serums en dan pas het herstellende product. Zo kunnen beide producten goed hun werk doen.Zelf gebruik ik een nachtmasker 2 maal per week. Wanneer mijn huid extreem droog is of teveel zon heeft gehad gebruik ik het een aantal dagen achter elkaar. Het Bio-Shape Masker van Cosmedix is hiervoor een echte aanrader!

Voor de echte Beauty Junkies nog een laatste (maar niet de minste) tip. Slaap altijd, altijd, altijd op een zijden kussensloop (probeer Slip Silk Pillowcases). Katoenen en linnen kussenslopen zijn ruw en te grof voor je tere huid, terwijl je gezicht over zijde glijdt.


Wat betekent dit voor je huid? Geen slaapplooien, geen fijne lijntjes en geen extra rimpels door het slapen. Bovendien absorbeert het niet al je dure serums en nachtcrèmes zoals andere stoffen! Dus meer voor je huid! (en het is ook nog eens fantastisch voor je haar! Nooit meer wakker worden met een pluizenbos)

Slaap lekker!

67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven