Stralend de zomer door: 8 Tips om Pigmentvlekken te voorkomen

Gepubliceerd op 14 juni 2023 om 21:47

Hey daar, zonaanbidder! De zomer is hier en dat betekent volop buitenplezier, stranddagen en natuurlijk die prachtige zongebruinde huid. Maar laten we eerlijk zijn, niemand heeft zin om aan het einde van de zomer met pigmentvlekken rond te lopen, toch?

 

Gelukkig kunnen we pigmentvlekken vermijden en genieten van een zomer vol zon. Dus pak je parasol, smeer jezelf in met zonnebrandcrème en laten we eens kijken hoe we die pigmentvlekken deze zomer te slim af kunnen zijn.  

 

 

 

Natuurlijk met grote stip op nummer 1 ZONBESCHERMING! 
En ik hoor je al denken, ja duh inkoppertje. Toch zie ik regelmatig dat dagelijks insmeren wordt vergeten. Ook wanneer de zon niet schijnt gewoon in de ochtend een basis laag zonbescherming aanbrengen, hier voorkom je al een hoop ellende mee. Sla je deze stap over, dan heeft de rest ook geen nut en kun je beter nu stoppen met lezen. #sorrynotsorry

 

Alle zonbescherming te koop in de salon en op onze webshop zijn allemaal geschikt voor de meest gevoelige huiden, acne huiden en bevatten geen irriterende stoffen en minerale oliën. Deze kun je allemaal veilig dagelijks gebruiken. Geen zin in een zonbescherming in crème vorm? Dan hebben we zelfs een zonbescherming factor 50 in poedervorm. Er is voor iedereen een geschikte optie. 

 

2. Hydrateer je huid
Een goed gehydrateerde huid is minder vatbaar voor pigmentvlekken. Een goed gehydrateerde huid functioneert als een natuurlijke barrière tegen allerlei schadelijke invloeden, zoals de zon. Bovendien helpt een goed gehydrateerde huid ook om een gelijkmatige teint te behouden. Het vermindert namelijk de kans op schilfering en het ophopen van dode huidcellen, wat kan leiden tot een ongelijkmatige huidtint en, je raadt het al, pigmentvlekken.

 

3. Exfoliëren van je huid
Pigmentvlekken ontstaan vaak door een overproductie van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleur van je huid. Door te exfoliëren, worden de donkere pigmentcellen in de bovenste huidlaag verwijderd, waardoor de zichtbaarheid van pigmentvlekken kan verminderen.

 

Bovendien kan exfoliatie de opname van huidverzorgingsproducten verbeteren. Door de dode huidcellen te verwijderen, kunnen de actieve ingrediënten in je huidverzorgingsproducten beter doordringen in de huid en effectiever werken om pigmentvlekken te verminderen.

 

In de zomer raad ik je aan om je huid 1x per week te exfoliëren. We hebben zelfs een exfoliant voor onder de douche die ook meteen een masker is. Ik hou van simpel en snel en effectief! 

 

4. Gebruik een verhelderend serum
Onze absolute must-have om bestaande pigmentvlekken te verminderen en nieuwe pigmentvlekken te voorkomen is Simply Brilliant van Cosmedix.  Een serum speciaal ontworpen tegen pigmentvlekken. Niet voor niks is dit een van ons best verkochte producten. Start met gebruiken om de avond en bouw dit op naar elke avond. 

 

Dit heerlijke serum bestaat onder andere uit Niacinamide: Dit ingrediënt staat bekend om zijn verhelderende eigenschappen. 

Whitonyl: Dit ingrediënt remt de activiteit van het enzym tyrosinase, dat betrokken is bij de productie van melanine. Door de melanineproductie te verminderen, helpt Whitonyl bij het verminderen van donkere vlekken en het bevorderen van een egalere teint.

 

Heb je een extreem gevoelige huid dan kun je starten met Revert. Dit verhelderende serum helpt een doffe, vermoeide huid weer te laten stralen door middel van onder andere een vitamine C derivaat. Door de hoge aanwezigheid van vitamine C werkt deze ook echt verhelderend op pigmentvlekken. 

 

5. Beperk blootstelling aan hitte
Langdurige blootstelling aan hitte, zoals hete douches of baden, kan de huid uitdrogen en pigmentvlekken verergeren. Kies voor lauwwarm water en beperk de tijd in de warmte. 

 

6. Bescherm jezelf tegen de zon
Draag wanneer mogelijk een hoed, zonneklep en zonnebril om direct zonlicht te vermijden. Ga lekker in de schaduw zitten, onder een boom of een parasol. (wel insmeren ook al zit je in de schaduw) 

 

7. Antioxidanten in je verzorging en behandelingen
Gezichtsbehandelingen en producten met veel antioxianten helpen bij het voorkomen van pigmentvlekken.

  • Neutraliseren van vrije radicalen: Antioxidanten, zoals vitamine C, hebben de eigenschap om vrije radicalen te neutraliseren. Vrije radicalen zijn onstabiele moleculen die ontstaan door blootstelling aan schadelijke factoren zoals zonlicht, vervuiling en rook. Ze kunnen schade aanrichten aan de huidcellen, waaronder de melanocyten die verantwoordelijk zijn voor de productie van melanine. Door antioxidanten te gebruiken, kunnen vrije radicalen geneutraliseerd worden en wordt de schade aan de huid verminderd, waardoor de vorming van pigmentvlekken kan worden verminderd.

  • Remmen van melanineproductie: Antioxidanten kunnen ook helpen bij het reguleren van de melanineproductie in de huid. Overmatige melanineproductie kan leiden tot hyperpigmentatie en het ontstaan van pigmentvlekken. Vitamine C remt de activiteit van het enzym tyrosinase, dat betrokken is bij de melanineproductie, waardoor de vorming van donkere vlekken kan worden verminderd.

  • Verhelderen van de huid: Antioxidanten hebben de eigenschap om de huid op te helderen en een egalere teint te bevorderen. Door de antioxidanten te gebruiken, kunnen oude huidcellen worden verwijderd en wordt de celvernieuwing gestimuleerd. Hierdoor wordt de huid vernieuwd en krijgt deze een frisse en stralende uitstraling, waardoor pigmentvlekken minder opvallen.

 

Onze favoriete serums die bomvol antioxidanten zitten: Revert, Affirm, Cell ID, Radiance en Pure C. 
En natuurlijk al onze Retinol serums onmisbaar in je dagelijkse routine. 

 

8. Ga naar een professional

Heb je al last van pigmentvlekken of wil je deze echt voorkomen? Neem dan contact op met een huidspecialist die zal je helpen om de juiste keuzes te maken voor jouw huid en budget. 
Zo kun je bij ons terecht voor een huidcheck of een Meet&Treat Kennismakingsbehandeling met uitgebreid advies. 

 

En daar heb je het! Met deze tips en tricks kun je je huid beschermen tegen vervelende pigmentvlekken tijdens de zomermaanden.
Dus vergeet niet je hoed op te zetten, je zonnebrandcrème te smeren en je vol te smeren met antioxidanten.
Ga naar buiten en geniet van de zon!  Cheers to a spot-free summer!

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.