Wat zijn de voordelen van Retinol?

Gepubliceerd op 2 oktober 2023 om 22:21

Retinol is een van de meest effectieve ingrediënten als het gaat om te zorgen dat je huid zo gezond en sterk mogelijk blijft én om tekenen van huidveroudering tegen te gaan. Ik ben er super fan van. Maar wel in de juiste formulering, want helaas bestaan er ook vele vormen van Retinol die helemaal niks voor je huid doen. Omdat de formulering niet klopt, het afgifte systeem niet werkt voor jouw huid of omdat er gewoon te weinig inzit om überhaupt iets te kunnen doen. 

 

De grote vraag is wat doet het nou eigenlijk? Nou in dit geval is het meer, wat doet het niet?

 

  1. Stimulatie van collageenproductie: Retinol stimuleert de productie van collageen in de huid. Collageen is een eiwit dat de huid stevigheid en elasticiteit geeft. Naarmate we ouder worden, neemt de collageenproductie af, wat leidt tot rimpels en verslapping van de huid. Retinol helpt om de collageenproductie te verhogen, waardoor de huid er steviger en jonger uitziet.

  2. Vermindering van rimpels en fijne lijntjes: Retinol helpt bij het verminderen van rimpels, fijne lijntjes en onregelmatigheden in de huidtextuur. Het bevordert de celvernieuwing, wat betekent dat oude huidcellen sneller worden vervangen door nieuwe, gezonde cellen.

  3. Vermindering van pigmentvlekken: Retinol helpt  bij het verminderen van pigmentvlekken en ouderdomsvlekken door de huidskleur egaler te maken.

  4. Verbetering van de poriën: Het kan de grootte van de poriën verminderen en helpt bij het voorkomen van verstopte poriën, wat kan leiden tot minder puistjes.

  5. Algemene huidgezondheid: Retinol kan de algehele gezondheid van de huid bevorderen door de huid te exfoliëren en te vernieuwen, waardoor een frissere uitstraling ontstaat.

 

Zoals je kunt zien biedt Retinol echt veel voordelen voor de huid, de nieuwste onderzoeken tonen aan dat door het dagelijks  gebruik van Retinol in combinatie met Vitamine C de huid nog veel meer verbeterd dan we al dachten. Met meer dan 300% Say what!!

 

Retinol kun je niet zo maar ineens elke dag gaan gebruiken. Je moet dit rustig opbouwen, je huid moet leren om te gaan met dit ingrediënt.  Gebruik je Retinol eerst om de twee avonden  voor 2 weken. Daarna om de avond en wanneer dit goed gaat kun je Retinol elke avond gaan gebruiken. 

 

Het kan de huid gevoeliger maken voor de zon, dus het dragen van zonbescherming is essentieel. 

Iedereen heeft echter een andere huid, en wat voor de ene persoon werkt, werkt mogelijk niet voor de andere. Als je overweegt om retinol te gebruiken, laat je dan goed adviseren welke formulering goed is voor jouw huid.

 

 

 

 

Wanneer je de Retinol producten van Cosmedix gebruikt kun je deze vuistregel aanhouden:

- Gevoelige huid, droge huid, schilferige huid en snel rode huid dan start je met Serum 16
Hier zit en langzaam opneembare Retinol in, zodat je huid rustig de Retinol op kan nemen,

- Alle andere huiden starten met Define of Refine
Heb je last van onzuiverheden dan vind ik Refine fijner om te starten dan de Define. Hier zit een snel werkende retinol in, wat veel fijner is voor normaal tot vette huiden. 

 

 

Wil je persoonlijk advies? Boek dan eens een huidcheck in of neem contact op via info@salonzomooi.nl of 06-20879274

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.